Rodžer Voters: Ukrajinci, SAD ne mari za vaše živote

Agencije
Rodžer Voters: Ukrajinci, SAD ne mari za vaše živote

LUGANSK – Vlada Sjedinjenih Američkih Država ne mari za živote običnih Ukrajinaca, izjavio je osnivač grupe Pink Flojd, Rodžer Voters, obraćajući se ukrajinskom narodu.

Prema njegovim riječima, sve što „američka imperija“ radi u drugim zemljama jeste da teži da obogati „američke plutokrate“.

- Njih nije briga za živote ljudi u drugim zemljama kao što je Ukrajina, nemojte pogriješiti... Narod Ukrajine svakako treba da zna da vlada Sjedinjenih Američkih Država ne brine za njihove živote, rekao je Voters u razgovoru sa novinarkom iz Luganska Fainom Savenkovom, prenosi RIA Novosti.

Prethodno je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev pozvao Votersa da izvede koncerte za učesnike Savjeta vojnih okruga, napominjući da mu je blizak stil ovog izvođača.

Voters je na sastanku Savjeta bezbjednosti UN u februaru 2023. rekao da ne smatra da je ruski napad na Ukrajinu „ničim izazvan“ i osudio je „provokatore“.

Takođe je pozvao američkog predsjednika Džozefa Bajdena, ruskog lidera Vladimira Putina i predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog da pregovaraju o prekidu vatre u Ukrajini.

Istovremeno, frontmen Pink Flojda se usprotivio isporuci zapadnog oružja Kijevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana