Rođaci talaca pokušali da se probiju u Gazu tokom protesta

Tanjug
Foto: Tanjug

GAZA - Članovi porodica izraelskih talaca, koje drže militanti Hamasa, okupili su se na granici sa Gazom da dozivaju svoje rođake preko velikih zvučnika i u jednom trenutku pokušali su da se probiju u palestinsku enklavu.

Uz riječi molitve i, povremeno, kritike izraelskih vlasti, oni su se obraćali svojim rođacima koje je Hamas oteo prilikom napada na Izrael u oktobru, prenosi Tajms of Izrael.

Neki rođaci talaca koji su organizovali protest u blizini granice sa Gazom probili su  zaštitnu ogradu i pokušali da se upute dublje u palestinsku enklavu ka svojim najmilijima, saopštio je Forum porodica talaca i nestalih.

Oni su saopštili i da su ubrzo poslušali molbe snaga bezbjednosti i da su se vratili u Kibuc Nirim gde je okupljanje organizovano, prenosi Tajms of Izrael.

Forum je saopštio i da i poslije 11 mjeseci bezuspješnih molbi izraelske vlasti  nisu uspjele da obezbjede sveobuhvatan dogovor o taocima koje pripadnici Hamasa drže 328 dana u tunelima i skrovištima u Gazi.

Meseci pregovora između Izraela i palestinskog Hamasa koji su često prekidani, nisu uspeli da dovedu do sporazuma ni o okončanju vojne kampanje Izraela u palestinskoj enklavi, ni o oslobađanju preostalih talaca koje su palestinski militanti oteli u napadu na Izrael 7. oktobra prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana