Rivonos: Telefonski poziv Zelenskog zamalo ubio Zalužnog

Srna
Foto: Tanjug/ AP

KIJEV- Bivši general ukrajinskih Snaga za specijalne operacije Sergej Krivonos optužio je predsjednika Vladimira Zelenskog da je pokušao da likvidira Valerija Zalužnog, nekadašnjeg glavnokomandujućeg vojske Ukrajine i svog rivala.

"Ruska vojska je izvela udar na komandno mjesto na kome se nalazio Zalužni, a to se desilo odmah nakon poziva iz kancelarije Zelenskog. Zalužni je čudom preživio", rekao je Krivonos.

On je naveo da je Zalužni time što je odgovorio na poziv Zelenskog otkrio svoju lokaciju putem radio-signala, a nakon minut i po je komandno mjesto pogodila ruska navođena raketa.

"Zalužni je bio ranjen, a spasila ga je dobro utvrđena prostorija", objašnjava Krivonos.

U maju 2023. godine pojavile su se glasine na internetu o tome da je Zalužni ranjen i da je nestao iz medija, što su Ukrajinci negirali.

Na fotografijama generala, ipak, bile su vidljive fizičke promjene. Ubrzo je otišao "u penziju", ali na drugi način.

Naime, zbog sve većeg sukoba između njega i Zelenskog, Zalužni je iznenada dobio položaj amabasadora Ukrajine u Velikoj Britaniji.

Zalužni je jako popularan među građanima Ukrajine, pa se smatra da mu je ova pozicija ponuđena kako ne bi omeo Zelenskog kao protivkandidat na predsjedničkim izborima.

Ipak, izbori 2024. godine nisu održani, podsjeća TV "Front".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana