Ribakov obavijestio Gutereša: Ukrajina narušila vazdušni prostor Bjelorusije

Tanjug
Ribakov obavijestio Gutereša: Ukrajina narušila vazdušni prostor Bjelorusije

MINSK  - Stalni predstavnik Bjelorusije pri UN Valentin Ribakov obavestio je generalnog sekretara svjetske organizacije Antonija Gutereša da je Ukrajina dronovima narušila vazdušni prostor te zemlje, saopštilo je bjelorusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi, Ribakov je na sastanku sa Guterešom rekao da se narušavanje vazdušnog prostora dogodilo 9. avgusta i obavijestio ga o mjerama koje je Minsk preduzeo u vezi sa tim.

On je, prema saopštenju, istakao da "provokacija Ukrajine predstavlja opasne akcije proširenja zone sukoba sa pokušajem da se u nju uvuče Bjelorusija, koja se uviek zalaže za rješavanje krize i zaustavljanje krvoprolića", prenosi Tass.

Predsjednik Belorusije Aleksandar Lukašenko saopštio je 10. avgusta da je prethodnog dana uništeno nekoliko dronova koji su letjeli iz Ukrajine u pravcu Rusije iznad teritorije Bjelorusije.

Lukašenko je naredio da se pojačaju trupe na granici sa Ukrajinom u više taktičkih pravaca.

Bjeloruski ministar odbrane Viktor Hrenjin rekao je da je ta odluka donijeta „uzimajući u obzir situaciju koja se razvija u Ukrajini, kao i u Kurskoj oblasti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana