”Rezident”: Kurska operacija je fatalna greška Sirskog

Srna
”Rezident”: Kurska operacija je fatalna greška Sirskog

BIJELjINA - Glavnokomandujući ukrajinske vojske Aleksandar Sirski napravio je stratešku grešku pošto je poslušao zahtjeve iz kancelarije predsjednika Vladimira Zelenskog i uključio se u avanturu u Kursku, ocjenjuje nezavisni ukrajinski “Telegram” kanal “Rezident”.

Za neuspjeh operacije biće odgovoran Sirski, jer ljudi oko Zelenskog ne komanduju trupama. Ukrajinske snage biće uskoro izbačene iz Kurske oblasti, u šta niko ne sumnja, a Zelenski sada grčevito pokušava da spase situaciju uvlačenjem NATO-a u sukob.

“U suprotnom, cijela ova avantura završiće se potpunim porazom ukrajinskih snaga”, navodi “Rezident”.

Prema ukrajinskim izvorima, gubici u ljudstvu i opremi od početka borbi na kurskom pravcu već su premašili prošlogodišnje tokom kontraofanzive.

Kolaps ukrajinskih snaga na istočnom frontu i gubitak moćne odbrambene linije u Donbasu posljedica su operacije u Kurskoj oblasti.

“Sirski je napravio stratešku grešku koju Valerij Zalužni nije želio da napravi prošle godine kada su Zelenski i Pentagon izvršili pritisak na njega. Već u novembru ćemo shvatiti koju cijenu je Ukrajina platila za ovu avanturu, a propaganda će tražiti odgovorne za ovu pogrešnu procjenu i Zelenski će biti izbačen iz ove žjednačinež”, piše ukrajinski kanal.

Ruski mediji javljaju da Oružane snage Ukrajine do sada nisu uspjele da zaustave napredovanje Rusa, koji su pokrenuli drugu fazu ofanzive u Kurskoj oblasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana