Republikanci objavili izvještaj na 300 strana o Bajdenovoj zloupotrebi funkcije

Agencije
Republikanci objavili izvještaj na 300 strana o Bajdenovoj zloupotrebi funkcije

Tri republikanska komiteta koja su vodila istragu o opozivu predsjednika Džozefa Bajdena objavila su izvještaj u kojem se navodi da je ponašanje predsjednika SAD bilo za opoziv.

Si-En-En navodi da republikanci ipak nisu poslali zvaničnu preporuku Predstavničkom domu da nastavi sa impičmentom već su "samo" objavili izvještaj na 291 stranici gdje se navodi da je Bajden "svjesno učestvovao" u zavjeri da iskoristi svoju funkciju dok je bio potpredsjednik kako bi finansijski pomogao svojoj porodici.

"Naša istraga o opozivu jasno pokazuje da je Džo Bajden zloupotrebio svoju javnu funkciju za privatnu finansijsku korist porodice Bajden i Bajdenovih poslovnih saradnika", naveo je predsjedavajući pravosudnog komiteta Predstavničkog doma Džim Džordan.

Činjenice govore same za sebe, a demokrate više ne mogu da prikrivaju istinu za predsjednika Bajdena, dodao je on.

"Dok demokrate ove nedjelje slave Džoa Bajdena i krunišu Kamalu Haris kao njegovog nasljednika, Amerikanci bi trebalo da se sete realnosti Bajden-Harisove administracije: kriminala, haosa i korupcije", poručio je Džordan. 

Republikanci su objavili izvještaj na dan kada počinje Nacionalna konvencija Demokratske stranke u Čikagu, na kojoj se očekuje i obraćanje Bajdena.

 

Our impeachment inquiry shows conclusively that Joe Biden abused his public office for the private financial benefit of the Biden family and Biden business associates.

The facts speak for themselves, and Democrats can no longer stretch the truth to cover for President Biden.… https://t.co/M1rLMqeHV8

— Rep. Jim Jordan (@Jim_Jordan) August 19, 2024

 

"Bajden, dabome, neće biti opozvan jer za ovo je potrebna dvotrećinska većina u Senatu. Ali to nije poenta ovog gesta, već poruka koju republikanci šalju demokratama da su oni politički opozvali Trampa dva puta, i da im se sada ovim vraća. A to da je Bajden prodavao uticaj preko svog brata i sina, to već i vrapci na grani znaju", kaže dugogodišnji novinar RT Amerika i autor emisije "Glas iz Amerike", Nebojša Malić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana