Rastu cijene goriva

GS
Rastu cijene goriva

Cijene nafte su u porastu nakon ubistva političkog lidera palestinskog pokreta Hamas Ismaila Hanije u Teheranu, kao i zbog nemirne situacije između Izraela i Libana.

Prema podacima sa berzi, cijena sirove nafte je juče u 16.30 časova porasla za tri odsto, na 77,7 dolara za barel, a cijena nafte Brent za dva odsto, na 80,1 dolar za barel.

Iransko ministarstvo spoljnih poslova optužilo je Sjedinjene Američke Države za saučesništvo u ubistvu Hanije, a zvanični Teheran je obećao osvetu za ovaj čin.

"Naša je dužnost da se osvetimo i strogo kaznimo cionistički entitet za atentat u Iranu, jer je atentat izvršen na našem tlu", izjavio je vrhovni vođa Irana Ali Hamnei i time dodatno rasplamsao strahove od šireg sukoba u regionu koji bi uticao na cijenu nafte, prenosi portal Oilprice.

Izrael je ispalio rakete na libanski Bejrut, tvrdeći da su napadi usmjereni protiv komandanta Hezbolaha Fuada Šukra koji je navodno odgovoran za raketni napad u subotu na Golansku visoravan u kojem je poginulo 12 civila, prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana