Raskinut ugovor o zakupu zemljišta ukrajinske ambasade u Moskvi

Tanjug
Foto: Nv.ua

MOSKVA - Rusko Ministarstvo spoljnih poslova donijelo je odluku da raskine ugovor o zakupu zemljišta predviđenih za lokaciju ukrajinske ambasade u Moskvi, kao odgovor na prošlogodišnju sličnu odluku Kijeva.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova podsjetila je da je u aprilu prošle godine Gradsko veće Kijeva objavilo raskid ugovora o zakupu zemljišta na kome se nalazi kompleks zgrada ruske ambasade u Ukrajini, prenosi Interfaks.

„Kao što znate, u diplomatiji postoji princip reciprociteta. U vezi sa tim, Odjeljenje za imovinu grada Moskve je takođe odlučilo da raskine ugovore o zakupu zemljišta predviđenih za lokaciju ukrajinske ambasade u Moskvi“, rekla je Zaharova.

Kijev je o odluci ruskog Ministarstva spoljnih poslova o raskidu ugovora o zakupu zemljišnih parcela za ukrajinske ambasade u Rusiji obavješten na propisan način, dodaje se u saopštenju Zaharove na objavljenom na sajtu resora.

U aprilu prošle godine gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko objavio je da je gradsko vijeće ukrajinske prestonice raskinulo ugovor o zakupu zemljišta na kome se nalazi ruska ambasada.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana