Raisi: Počinioci terorističkog djela će biti kažnjeni

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

TEHERAN - Predsjednik Irana Ebrahim Raisi rekao je danas da će počinioci terorističog napada u Kermanu biti kažnjeni, nakon dvije eksplozije u kojoj je poginulo najmanje 103 ljudi, a ranjeno 188, na obilježavanju četvrte godišnjice ubistva generala elitnih jedinca Kuds, Kasema Solejmanija.

Raisi traži od vlasti da što prije preduzmu potrebne mjere za ublažavanje patnje žrtava i liječenje ranjenika, prenela je IRNA.

Raisi je oštro osudio teroristički napad u vreme obilježavanja smrti Kasema Solejmanija i izrazio saučešće porodicama žrtava.

On je zahtijevao da se što pre pronađu počinicoci i nalogodavci terorističkog akta.

"Ovo je još jedan antiiranski zločin, a počinioci terora i zla, stvorili su stravično mučeništvo učesnika ceremonije odavanja pošte Solejmaniju. Među njima ima i žene i dece", poručio je Raisi.

On je rekao da "moli sve pokrajinske vlasti da što prije preduzmu potrebne mjere za olakšavanje patnje povrijeđenih i zbrinjavanje povrijeđenih".

"Nesumnjivo je da će počinioci i vođe ovog kukavnog čina uskoro biti identifikovani i za svoj gnusni čin biti kažnjeni. Neprijatelji nacije treba da znaju da takve akcije nikada ne mogu izazvati poremećaj u čvrstoj odlučnosti iranske nacije u odbrani islamskih ideala", istakao je Raisi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana