Putnik izašao na krilo aviona, pa uhapšen

Srna
Foto: 7news

MELBURN - Na aerodromu u Melburnu uhapšen je putnik koji je izašao iz aviona kroz izlaz za slučaj opasnosti, hodao krilom i spusito se preko motora na pistu, rekli su zvaničnici.

Avion kompanije "Džetstar" stigao je na aerodrom u Melburnu iz Sidneja, a muškarac je napustio letjelicu pored desnog izlaza.

Otvaranje izlaza automatski je pokrenulo spuštanje klizača sa zadnjeg dijela trupa do zemlje, navodi se u saopštenju "Džetstara".

Međutim, čovjek je umjesto toga prošao duž krila i spustio se na jedan od dva motora "erbasa A320", rekao je jedan zvaničnik.

Putnica Odri Vargeze izjavila je da su putnici vikali i vrištali kada je čovjek počeo da se ponaša čudnio neposredno prije nego što je otvorio izlaz za slučaj opasnosti.

"Čovjek je pokazivao prilično čudno ponašanje. Čim je avion počeo da se zaustavlja, on je ustao i krenuo tamo gdje je red za izlaz u slučaju nužde", rekla je Vargezeova.

Osoblje "Džetstara" pozvalo je policiju, koja je uhapsila čovjeka zbog "navodnog agresivnog ponašanja i kršenja bezbjednosnih protokola u avionu", navodi se u policijskom saopštenju.

Hitna pomoć je prevezla čovjeka u bolnicu, gdje je ostao na daljoj procjeni, prenio je AP.

Policija nastavlja istragu i očekuje podizanje optužnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana