Putin: Zainteresovani smo za što skoriji završetak sukoba u Ukrajini

Srna
Foto: Tanjug

NOVO-OGAREVO - Rusija je zainteresovana za što skoriji završetak sukoba u Ukrajini, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

On je na sastanku sa predstavnicima medija članica BRIKS-a rekao da Moskva pažljivo i sa poštovanjem posmatra sve inicijative za rješavanje ukrajinskog sukoba, te da razumije da su svi njeni prijatelji, uključujući članice BRIKS-a, riješeni da se sukob što prije okonča na miran način.

“Svjesni smo da je to, naravno, element iritacije u međunarodnim i evropskim pitanjima i u ekonomiji. Zainteresovaniji smo od bilo koga da se sukob što prije završi i to, naravno, mirnim sredstvima”, naveo je Putin.

Ruski predsjednik naglasio je da je Rusija spremna za dijalog o miru u Ukrajini, ali samo na osnovu konkretnog dokumenta iz 2022. godine.

Prema njegovim riječima, veoma je teško i kontraproduktivno da se određuje rok za okončanje ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Putin je istakao da ukrajinska vojska ne može da koristi visokoprecizno i dalekometno oružje i da to rade vojni specijalisti NATO-a.

“NATO se bori protiv nas, ali rukama ukrajinskih vojnika”, dodao je Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana