Putin: Veterani Drugog svjetskog rata inspirativan primjer mladima

SRNA
Putin: Veterani Drugog svjetskog rata inspirativan primjer mladima

MOSKVA - Moralni primjer veterana Velikog otadžbinskog rata služi kao čvrst oslonac u eri iskušenja kroz koje Rusija trenutno prolazi, poručio je predsjednik Vladimir Putin učesnicima međunarodnog muzičkog festivala "Put na Jaltu".

"Veliki duhovno-moralni primjer generacije pobjednika, tokom najtežih iskušenja, pruža nam pouzdanu podršku. Pomaže nam u obrazovanju mladih i jačanju vrijednosti koje ujedinjuju i konsoliduju naše društvo", rekao je Putin.

Putin je izrazio nadu da će festival izazvati veliko interesovanje učesnika i postati svijetao događaj među manifestacijama posvećenim Danu pobjede.

"Ideja da se ovaj festival održi služi očuvanju našeg kulturno-istorijskog nasljeđa, sjećanja na događaje iz Velikog otadžbinskog rata, herojstva našeg naroda koji je branio slobodu otadžbine i pobijedio nacizam", istakao je Putin.

On je pohvalio "nesebičan i kreativan trud organizatora festivala" i poželio zdravlje i nezaboravne utiske gostima.

Šesti međunarodni muzički festival "Put na Jaltu" otvoren je u okviru Kremlja, a u prvom takmičarskom danu učestvovali su vokalisti iz 15 zemalja, uključujući Madagaskar, Grčku i Njemačku. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana