Putin: Ukrajina pokušala da digne u vazduh "Turski tok"

GS
Foto: Tanjug

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je Ukrajina pokušala da digne u vazduh dio gasovoda "Turski tok".

On je to izjavio na sednici Savjeta bezbjednosti Rusije na kojoj je, između ostalog, rekao da Kijev odavno koristi terorističke metode.

"Izvršen je niz terorističkih napada i pokušaja sličnih zločina na energetske objekte i gasnu infrastrukturu naše zemlje, uključujući pokušaj da se digne u vazduh jedan dio 'Turskog toka'. Sve to je dokazano objektivnim podacima, uključujući i izjave privedenih izvršilaca tih akata", poručio je Putin.

Putin je optužio Kijev za nuklearni terorizam, u vezi sa napadima na Zaporošku nuklearnu elektranu, kao i postrojenje u Kursku.

"Postoje djela atomskog terorizma. Mislim da raketne i artiljerijske udare na Zaporošku nuklearnu elektranu", rekao je Putin na sastanku Savjeta bezbjednosti Rusije.

On je istakao da je Kijev izvršio tri teroristička napada na nuklearnu elektranu u Kursku.

Govoreći o eksplozijama na gasovodima "Sjevernog toka", Putin je podsjetio da Rusiji nije dozvoljeno da učestvuje u istrazi o tome.

"Kao što znate, predstavnicima Rusije nije dozvoljeno da istražuju uzroke eksplozija i uništavanju međunarodnih sistema za protok gasa koji se pružaju dnom Baltičkog mora. Ali svi znamo ko na kraju ima korist od ovog krivičnog djela", naveo je Putin, bez daljeg obrazloženja.

Prema njegovim riječima, Ukrajina je pokušala da raznese jedan dio gasovoda "Turski tok", a zabilježen je i veliki broj drugih terorističkih napada i pokušaja sličnih krivičnih djela usmjerenih ka elektroenergetskim objektima u Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana