Putin: Ukrajina koristi terorističke metode uz pomoć Zapada

SRNA
Putin: Ukrajina koristi terorističke metode uz pomoć Zapada

MOSKVA - Ukrajina je počela da koristi terorističke metode uz pomoć zapadnih zemalja, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

"Prirodno je da se neonacistički režim u Kijevu - opet uz podršku Zapada i često po direktnim zapadnim instrukcijama - okrenuo terorističkim metodama", rekao je Putin na sastanku ruske Federalne službe bezbjednosti /FSB/ u proširenom formatu.

Komentarišući nedavne provokativne izjave predstavnika zapadnih obavještajnih službi, Putin je istakao da takve izjave liče na ucjenu i pokušaje da se prijeti ruskom društvu.

Putin je pozvao FSB da pojača svoje protivterorističke aktivnosti i shvati da se Rusija suočava sa teškim protivnikom.

Ruski predsjednik napomenuo je da su svi pokušaji ukrajinskih grupa za izviđanje i sabotažu da probiju ruske granice bili neuspješni.

"Vidimo rezultate: propali su svi pokušaji terorističkih i grupa za sabotažu, koje se sastoje od regularnih neprijateljskih jedinica i stranih plaćenika, da upadnu na našu teritoriju", naveo je Putin.

Prema njegovim riječima, ukrajinski saboteri pokušali su da izvrše terorističke upade na pogranična područja u Ruskoj Federaciji, ali su pretrpjeli gubitke.

Putin je naglasio da je FSB suočen i sa odgovornim zadatkom zaštite ustavnog poretka u slučaju bilo kakvih pokušaja da se izazovu neredi.

"S tim u vezi, odgovoran zadatak je pred jedinicama koje osiguravaju zaštitu ustavnog poretka i bore se protiv ekstremizma. Mora se oštro reagovati i moraju se suzbiti pokušaji da se izazovu neredi i međuetnički sukobi, kao i pokušaji da se krše prava i slobode građana i iskoriste rusofobija i druge ideologije netolerancije", rekao je Putin.

On je podsjetio da je mnogo toga učinjeno kako bi se ojačale granice Rusije, uključujući u zoni sukoba, te da je poboljšana i oprema pograničnih snaga i da se vide rezultati toga.

Putin je dodao da je neophodno da se pojača borbena spremnost i ojača oprema ruskih pograničnih snaga i na moru, prije svega u Crnom moru. /

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana