Putin: Rusija će ostvariti svoje ciljeve

GS
Putin: Rusija će ostvariti svoje ciljeve

Rusija će ostvariti svoje ciljeve u borbi protiv neonacista u Donbasu, Novorusiji i Kurskoj oblasti, kao što je ostvarila ciljeve u borbi protiv terorista, a zločinci će biti kažnjeni, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku sa predstavnicima udruženja žrtava terorističkih napada "Majke Beslana".

"Što se tiče protivnika, naših neprijatelja, koje sam pomenuo, oni nastavljaju ovaj posao u pokušaju da uzdrmaju našu zemlju. I kao što smo se mi borili protiv terorista, danas se moramo boriti protiv onih koji čine zločine u  Kurskoj oblasti, Donbasu, Novorusiji. Kao što smo postigli svoje ciljeve u borbi protiv terorizma, mi ćemo te ciljeve ostvariti i u borbi protiv neonacizma i, naravno, kaznićemo zločince", poručio je ruski lider, prenosi RIA Novosti.

Putin je danas posjetio memorijalni kompleks Grad anđela, gdje je sahranjeno 266 od 334 poginulih u terorističkom napadu na školu br. 1 u Beslanu 2004. godine.

On je položio cvijeće na "Drvo tuge" – spomenik poginulim taocima, kao i na spomenik vojnicima specijalnih jedinica "Alfa" i "Vimpel" koji su poginuli tokom napada na školsku fiskulturnu salu, u kojoj su militanti držali taoce tri dana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana