Putin razgovarao sa predsjednikom UAE o napadu na ruski avion Il-76

Tanjug
Putin razgovarao sa predsjednikom UAE o napadu na ruski avion Il-76

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin je tokom razgovora sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom istakao zainteresovanost Ruske Federacije za sprovođenje međunarodne istrage o terorističkom napadu na ruski avion Il-76 kada je poginulo svih 74 ljudi koje je letjelica prevozila, saopštila je pres služba Kremlja.

"Razgovarano je o detaljima terorističkog napada koji je kijevski režim izveo 24. januara na ruski avion Il-76 u kojem su bili ukrajinski ratni zarobljenici. Naglašen je interes Rusije za sprovođenje međunarodne istrage o ovom zločinu", navodi se u saopštenju, prenose RIA Novosti.

Oružane snage Ukrajine oborile su 24. januara ruski vojno-transportni avion Il-76 iznad Belgorodske oblasti, u kojem je 65 ukrajinskih zarobljenika transportovano na razmjenu.

Svi oni, kao i trojica pratećih oficira Oružanih snaga Rusije i šest članova posade su poginuli. Njihova smrt potvrđena je DNK testiranjem, piše RIA. Prema rečima predsednika Vladimira Putina, ukrajinski obaveštajci su znali da se na Il-76 nalaze ratni zarobljenici Oružanih snaga Ukrajine, ali su ipak izvršili napad.

Istragom je utvrđeno da je avion oboren američkim sistemom Patriot - odnosno sa dve rakete MIM-104A. 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana