Putin: Pjongjang čvrsto podržava Rusiju u specijalnoj operaciji u Ukrajini

Tanjug
Putin: Pjongjang čvrsto podržava Rusiju u specijalnoj operaciji u Ukrajini

MOSKVA - Pjongjang ostaje solidaran sa Moskvom po nizu pitanja, uključujući i specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, što ukazuje na zajedničku riješenost dvije zemlje da se suprotstave kolektivnoj politici Zapada, poručio je ruski predsjednik Vladimir Putin u čestitki severnokorejskom lideru Kim Džong-unu i učesnicima svečanog sastanka posvećenog 70. godišnjici pobjede u Korejskom ratu.

Putin je naglasio da čvrsta podrška Sjeverne Koreje Rusiji po ključnim međunarodnim pitanjima "dodatno naglašaa rešenost u suprotstavljanju politici kolektivnog Zapada", prenosi TASS.

U telegramu, objavljenom na sajtu Kremlja, navodi se da takva politika Zapada "sprečava uspostavljanje istinski multipolarnog, pravednog svjetskog poretka, zasnovanog na prioritetu međunarodnog prava, nedjeljive bezbjednosti, poštovanja suvereniteta i nacionalnih interesa država".

Ruski lider je sjevernokorejskom kolegi poželio i dobro zdravlje.

- Želim vam, gospodine Kim Džong-un, i usjpeh u vašem odgovornom radu za boljitak prijateljskog korejskog naroda, a prosperitet i mir svim učesnicima sastanka -, naveo je Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana