Putin otkrio kako će Rusija odgovoriti Americi

Tanjug
Putin otkrio kako će Rusija odgovoriti Americi

SANKT PETERBURG - Ako SAD rasporede svoje visokoprecizne rakete u Njemačkoj, Rusija će sebe smatrati slobodnom od moratorijuma na raspoređivanje svojih raketa srednjeg i kratkog dometa, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

Osvrćući se na izjave američke administracije o planovima za raspoređivanje visokopreciznih raketa dugog dometa u Njemačkoj od 2026. godine, Putin je rekao da će važni ruski državni i vojni objekti biti u dometu tih raketa i da će vrijeme njihovog leta do ciljeva na teritoriji Rusije biti oko deset minuta.

-Ako ti planovi budu sprovedeni, smatraćemo da smo slobodni od ranije prihvaćenog jednostranog moratorijuma na raspoređivanje udarnog naoružanja srednjeg i kraćeg dometa, uključujući povećanje sposobnosti obalskih snaga naše mornarice - istakao je predsjednik Rusije u Sankt Peterburgu, gdje je paradom flote obeležen Dan mornarice Rusije.

On je rekao da je razvoj niza takvih sistema u završnoj fazi i da će Rusija preduzeti recipročne metre za njihovo raspoređivanje, uzimajući u obzir akcije Sjedinjenih Država u Evropi i drugim regionima svijeta. Putin je naveo da ruska flota stalno dobija savremeno naoružanje i da će Rusija nastaviti da oprema flotu visokotehnološkom opremom nove generacije i hipersoničnim raketnim sistemima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana