Putin: Odnosi Moskve i Teherana prijateljski, uvjeren sam da izbori neće uticati na to

Tanjug
Foto: RT

ASTANA - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da su odnosi Moskve i Teherana prijateljski i da je uvjeren da će odnosi dve zemlje da se ojačaju bez obzira na ishod izbora u Iranu.

“Primjetio bih da se naši pristupi praktično poklapaju o ključnim pitanjima na međunarodnom planu. Određeni smo željom za stvaranjem multipolarnog svjetskog poretka i poštovanjem međunarodnog prava”, rekao je Putin na sastanku sa v. d. iranskog predsjednika Mohamadom Mohberom na marginama samita Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) u Astani, prenosi Ria novosti.

Mohber je zahvalio ruskom predsjedniku za njegov rad na bilateralnim pitanjima i prisustvu ruske delegacije na sahrani predsjednika Ebrahima Raisija, koji je poginuo u padu helikoptera na sjeverozapadu Irana.

Govoreći o ekonomskoj saradnji Rusije i Irana, Putin je napomenuo da je trgovinski promet između dve zemlje od početka godine povećan za 14 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a poseta ruskih turista toj zemlji povećana je za četvrtinu.

Putin je juče stigao u Astanu radi učešća na samitu ŠOS, koji se održava pod motom “Jačanje multilateralnog dijaloga – težnja ka održivom miru i razvoju”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana