Putin: Ne zalažemo se za pauzu rata u Ukrajini već za konačni kraj konflikta

Tanjug
Foto: Tass

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da se Rusija ne zalaže ni za kakvo primirje i pauzu rata u Ukrajini, već za potpuni i konačni kraj konflikta.

 „Oduvijek smo zauzimali stav da smo za diplomatsko rješenje sukoba, ali sa protivničke strane stalno čujemo da oni ne žele da se konflikt rješi na taj način, dok sponzori sukoba nastoje da iskoriste ukrajinski narod kao žrtvu za borbu protiv Rusije“, rekao je Putin na konferenciji za novinare nakon sastanka sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Moskvi, preneo je Sputnjik.

Ruski lider je ocijenio da je odnos između Rusije i Evropske unije (EU) „na najnižoj tački“, a posjetu mađarskog premijera Viktora Orbana Moskvi doživljava kao pokušaj obnove dijaloga sa EU, prenose Ria novosti.

Putin je razgovor sa Orbanom, koji je prema pisanju medija trajao tri sata, nazvao korisnim i zahvalio mu na posjeti.

Prije posjete Moskvi, Orban je posjetio Kijev prvi put poslije 12 godina, gdje se sastao sa predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

Visoki evropski zvaničnici istakli su da Orban nije dobio nikakav mandat od Savjeta EU da posjeti Moskvu i da bi se njegov boravak u ruskoj prijestonici odvijao isključivo u okviru bilateralnih odnosa Mađarske i Rusije.

Isto je rekao i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, čija je Mađarska članica.

On je napomenuo da Orban u Moskvu putuje u svojstvu premijera Mađarske i da u Moskvi neće predstavljati NATO.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana