Putin najavio početak velike mornaričke vježbe

Srna
Foto: Ilustracija

MOSKVA - Rusija izvodi mornaričku vježbu „Okean-2024“, najveću u posljednjih nekoliko decenija, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin na otvaranju manevara.

„Ovo je prvi put u tri decenije da izvodimo vježbu tako velikih razmjera na moru“, rekao je Putin.

Predstavnici 15 zemalja uključeni su kao posmatrači u vježbu „Okean-2024“, precizirao je ruski predsjednik i dodao da učestvuju i kineske oružane snage.

Učesnici će uvježbavati integrisanu upotrebu visokopreciznog naoružanja, kao i drugog modernog i naprednog naoružanja, izjavio je Putin.

On je naglasio da će Rusija nastaviti da jača mornaricu i sve vrste trupa, kao i da povećava njihove sposobnosti.

„Nastavićemo da jačamo svoju mornaricu, uključujući njenu stratešku nuklearnu komponentu. Sistematski i sveobuhvatno razvijamo sve vrste trupa, povećavamo udarne sposobnosti, unapređujemo obuku brodskih posada, obalnih i vazduhoplovnih jedinica, uzimajući u obzir stvarno borbeno iskustvo i učinite sve što je potrebno da pouzdano zaštitite Rusiju i naše građane“, rekao je Putin u obraćanju komandni vježbe „Okean-2024“.

Rusija mora biti spremna za svaki razvoj događaja, a njene oružane snage moraju biti spremne da odbiju svaku moguću vojnu agresiju u bilo kom pravcu, naglasio je Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana