Putin: Moskva pozdravlja interes Turske za Briks

SRNA
Putin: Moskva pozdravlja interes Turske za Briks

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je na sastanku sa turskim ministrom spoljnih poslova Hakanom Fidanom da Ruska Federacija pozdravlja interes Turske za rad organizacije BRIKS.

"Mi pozdravljamo interes Turske u rad BRIKS-a, sigurno ćemo podržati ovu aspiraciju na svaki način", istakao je Putin i najavio sastanak sa Erdoganom u Astani u julu.

On je dodao da Rusija želi da bude zajedno sa državama ove asocijacije kako bi rješavala zajedničke probleme.

Putin je rekao da je Rusija zadovoljna sa razvojem odnosa sa Turskom.

"Sa zadovoljstvom možemo da istaknemo razvoj odnosa sa Turskom. Sve to se, naravno, događa pod vođstvom i uz direktnu podršku našeg prijatelja turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana", naglasio je Putin.

On je rekao da će, prema njegovim saznanjima, turski predsjednik 3. i 4. jula biti u Astani, gdje će prisustvovati međunarodnom događaju i gdje će imati priliku da razgovaraju o svim aktuelnim pitanjima.

Putin je sugerisao da se nastavi zajednički rad po pitanju Sirije u formatu Astana.

"Zajedno smo imali veoma značajnu ulogu u rješavanju krize u Siriji. Mislim da bi bio ispravno nastaviti rad u tom formatu u smislu borbe protiv terorizma kako bismo obezbijedili da se situacija vrati u normalu u ovoj za nas veoma značajnoj oblasti. Generalno, situacija se odvija pozitivno", istakao je Putin.

U Astani u Kazahstanu 3. i 4. jula biće održan samit Šangajske organizacije za saradnju /ŠOS/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana