Putin i Lukašenko se sastali dvaput u 24 časa, evo šta je razlog

GS
Putin i Lukašenko se sastali dvaput u 24 časa, evo šta je razlog

MINSK - Ruski predsjednik Vladimir Putin sastao se sa svojim bjeloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom dva puta u posljednja 24 sata kako bi “finalizirali mnoga pitanja”, izvijestila je bjeloruska državna novinska agencija Belta.

Sastanci su održani u Sankt Peterburgu, jutros tokom doručka u Ruskom muzeju, kao i na neformalnom samitu Zajednice nezavisnih država (CIS) sinoć, javlja agencija.

- Juče smo razgovarali o mnogim temama ne samo uz čaj, nego i kasno naveče kad smo se vraćali kući. Ponekad su potrebne godine da neke države rasprave toliko stvari u tako kratkom vremenu. U međuvremenu smo naveče stavili mnogo tačaka na i, nastavljajući naš minski dijalog, jer se uglavnom radilo o ekonomiji - rekao je Lukašenko.

Putin je jutros pozvao Lukašenka na doručak kako bi razgovarali o “bilateralnim odnosima” i drugim važnim pitanjima, izvijestila je Belta.

- Iako smo stalno u kontaktu, s vremena na vrijeme iskrsnu neki problemi pa se s njima moramo pozabaviti i donijeti potrebne odluke kako bismo ih riješili na učinkovitiji način - rekao je Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana