Putin: Dan Rusije potvrđuje jedinstvo višenacionalnog naroda

Tanjug
Foto: Tass

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas povodom Dana Rusije da ovaj praznik potvrđuje jedinstvo višenacionalnog naroda i da su Rusima preci zavještali patriotizam koji predstavlja sveto naslijeđe za današnje generacije.

"Dragi prijatelji, kolege, čestitam svima praznik, srećan Dan Rusije. Ovaj državni praznik obilježava nerazdvojivost vjekovne istorije, veličinu i slavu otadžbine, potvrđuje jedinstvo našeg višenacionalnog naroda, našu privrženost zemlji, topao iskren odnos prema našoj voljenoj otadžbini", rekao je Putin na ceremoniji dodjele nagrada povodom državnog praznika, prenosi RIA novosti.

Predsjednik je istakao da su patriotizam i odgovornost za sudbinu otadžbine Rusima zavještali njihovi preci i da su ove tradicije svetinja.

"Takva prodorna osjećanja teško je opisati riječima, ali su svima razumljiva i bliska. Danas, u teško vrijeme za Rusiju, ona još više ujedinjuju naše društvo i služe kao pouzdan oslonac našim herojima, učesnicima u specijalnoj vojnoj operaciji", rekao je Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana