Putin čestitao praznik ruskim muslimanima

Srna
Putin čestitao praznik ruskim muslimanima

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin uputio je čestitku svim ruskim muslimanima povodom Kurban-bajrama, pohvalivši posvećenost, junaštvo i hrabrost muslimanskih boraca koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.

- Muslimanska zajednica u Rusiji igra važnu kreativnu ulogu u životu države i doprinosi jačanju međuetničkog i međuvjerskog mira, kao i održavanju porodičnih vrijednosti i odgajanju mlađe generacije - naveo je Putin u telegramu čiji je tekst objavljen na internet stranici Kremlja.

Prema njegovim riječima, muslimanski borci danas prate istorijsku, duhovnu i patriotsku tradiciju svojih predaka i pokazuju nesebičnost, junaštvo i hrabrost tokom specijalne vojne operacije, braneći Rusiju rame uz rame sa svojim saborcima.

Putin je naglasio da Kurban-bajram označava kraj hodočašća ka svetim muslimanskim mjestima i da ima veliki moralni i duhovni značaj.

- Od početka vremena, ovaj dan se obilježava dobrim djelima i brigom o bližnjima. On služi da se ojačaju ideali ljubaznosti, humanosti i pravde u društvu - istakao je Putin.

Putin je svim ruskim muslimanima poželio dobro zdravlje i uspjeh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana