Putin čestitao Maduru i poručio: Uvijek ste rado viđen gost na ruskom tlu

Tanjug
Putin čestitao Maduru i poručio: Uvijek ste rado viđen gost na ruskom tlu

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je danas Nikolasu Maduru ponovni izbor za predsjednika Venecuele i potvrdio spremnost Moskve za nastavak zajedničkog rada na aktuelnim pitanjima bilateralne i međunarodne saradnje dvije zemlje, saopšteno je iz Kremlja.

On je dodao da su rusko-venecuelanski odnosi po svojoj prirodi "strateško partnerstvo" i da je uvjeren da će  Madurove aktivnosti na čelu države i dalje doprinositi progresivnom razvoju odnosa dvije zemlje u svim pravcima. 

"Želio bih da potvrdim našu spremnost da nastavimo konstruktivan zajednički rad na aktuelnim pitanjima bilateralne i međunarodne agende. Ne zaboravite da ste uvijek rado viđen gost na ruskom tlu", navodi se u čestitki Putina, a prenosi RIA Novosti.

Nacionalno izborno vijeće Venecuele saopštilo je ranije danas da je na osnovu rezultata sa obrađenih 80 odsto izbornih mjesta aktuelni predsjednik Venecuele Nikolas Maduro osvojio 51,2 odsto glasova i pobijedio na predsjedničkim izborima, čime je obezbijedio treći mandat.

Njegov protvikandidat, predstavnik opozicije Edmundo Gonzales Urutia osvojio je 44,2 odsto glasova, prema podacima izborne komisije.

Opozicija je saopštila da se priprema da ospori rezultate koje je saopštila izborna komisija.

U Venecueli su juče održani predsjednički izbori, a protivkandidati Maduru su bili predstavnik opozicije Edmundo Gonzales Urutia i još osam kandidata.

Venecuela posvađala Latinsku Ameriku: Ko ne priznaje pobjedu, a ko je čestitao Maduru

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana