Putin čestitao Lukašenku Dan nezavisnosti Bjelorusije

Srna
Putin čestitao Lukašenku Dan nezavisnosti Bjelorusije

MOSKVAŽ - Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je danas bjeloruskom lideru Aleksandru Lukašenku Dan nezavisnosti Bjelorusije, rekavši da je ovaj praznik važan i za Bjeloruse i za Ruse, jer označava oslobođenje Minska od nacista tokom Drugog svjetskog rata, saopšteno je iz Kremlja.

"Vladimir Putin uputio je čestitke predsjedniku Bjelorusije Aleksandru Lukašenku povodom Dana nezavisnosti Bjelorusije", navodi se u saopštenju.

Putin je izrazio uvjerenje da će Rusija i Bjelorusija prevazići sve moguće izazove i odbraniti legitimne interese dvije zemlje na globalnoj pozornici, istrajno gradeći efikasne bilateralne veze u svim područjima i jačajući institucije Saveza Rusije i Bjelorusije.

Lukašenko je ranije čestitao Bjelorusima Dan nezavisnosti ističući da duhovna, moralna, intelektualna i ekonomska osnova omogućava Bjelorusiji da sa sigurnošću gleda u budućnost, dodajući da jedinstvo i brižan stav prema državi doprinose postizanju velikih ciljeva. Bjelorusija obilježava Dan nezavisnosti 3. jula. Tog dana 1944. godine sovjetske trupe oslobodile su Minsk od nacističkih zavojevača

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana