Putin čestitao Alijevu pobjedu na predsjedničkim izborima

Tanjug
Foto: Telegram

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je predsjedniku Azerbejdžana Ilhamu Alijevu ubjedljivu pobjedu na vanrednim predsjedničkim izborima i poželio mu dalji uspjeh u obavljanju te funkcije, saopštila je pres služba Kremlja.

U saopštenju se navodi da su Putin i Alijev tokom telefonskog razgovora potvrdili interesovanje za razvoj strateškog partnerstva i savezništva dve zemlje i dogovorili se da nastave lične kontakte. 

Pored toga, Putin je Alijevu poslao telegram čestitke u kojem je naglasio da rezultati glasanja u potpunosti potvrđuju visoki politički autoritet azerbejdžanskog lidera i podršku naroda njegovom kursu ubrzanog društveno-ekonomskog razvoja zemlje i jačanja njene pozicije na međunarodnoj sceni, objavila je agencija RIA Novosti.

“Uvjeren sam da ćemo nastaviti aktivan zajednički rad na izgradnji bilateralne saradnje u svim oblastima, partnersku saradnju u rješavanju aktuelnih pitanja na međunarodnoj sceni. To, nesumnjivo, jača interese naših prijateljskih naroda, stabilnost i bezbjednosti na Južnom Kavkazu i u Kaspijskom regionu”, naveo je Putin. 

Pres služba predsjednika Azerbejdžana saopštila je da je Putin Alijevu poželio uspjeh u obavljanju predsjedničke funkcije u cilju razvoja Azerbejdžana. Predsjednik Centralne izborne komisije Azerbejdžana Mazahir Panahov saopštio je danas, nakon obrade glasačkih listića sa 93 odsto biračkih mesta, da aktuelni šef države Ilham Alijev vodi na vanrednim predsjedničkim izborima sa osvojenih 92,05 odsto glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana