Putin: Amerikanci čine zločine rukama Ukrajinaca

Srna
Putin: Amerikanci čine zločine rukama Ukrajinaca

SOČI - SAD koriste kasetnu municiju rukama ukrajinskih vojnika u zoni ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini i to je njihov zločin, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

On je novinarima na marginama sastanka sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom u Sočiju rekao da se kasetna municija, koju šalju SAD, u velikoj mjeri koristi u zoni specijalne vojne operacije, napomenuvši da je već komentarisao to pitanje.

“Nema šta da dodam. Jedino što vrijedi reći je da ova situacija, možda, kao kap vode, oslikava ono što se dešava u svijetu u cijelosti, a to je da ima jedna zemlja koja vjeruje da je posebna. To su SAD, koje sebi dozvoljavaju stvari koje čak i one smatraju zločinom. SAD koriste kasetnu municiju, u ovom slučaju, rukama ukrajinske vojske”, naglasio je Putin.

Prema njegovim riječima, SAD smatraju da je upotreba kasetne municije zločin, ali i dalje sebi dozvoljavaju da je koriste, javila je bjeloruska državna novinska agencija Belta.

“To je glavni problem današnjih međunarodnih odnosa. Velika većina učesnika u međunarodnim odnosima bori se protiv nas za multipolarni svijet, jer ova situacija ne odgovara gotovo nikome”, naveo je Putin.

Putin je pojasnio da je termin “gotovo nikome” upotrijebio jer čak i zemlje koje su bliski saradnici SAD nisu zadovoljne ovakvom situacijom, odnosno ulogom saučesnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana