Pucnjave u Atlanti: Jedna osoba ubijena u otmici autobusa, troje ranjenih u restoranu

Tanjug
Pucnjave u Atlanti: Jedna osoba ubijena u otmici autobusa, troje ranjenih u restoranu

ATLANTA - Jedna osoba je ubijena u napadu naoružanog muškarca koji je oteo autobus u glavnom gradu američke države Džordžije, Atlanti, u kojem je bilo ukupno 17 ljudi, uključujući vozača, objavili su američki mediji.

Incident se dogodio u utorak, a policija je organizovala potjeru za prigradskim autobusom nakon što je dobila prijavu o pucnjavi u autobusu i mogućoj talačkoj krizi, prenio je CBS.

Policija Atlante saopštila je da je uhapsila osumnjičenog 39-godišnjeg Džozefa Grira koji je bio naoružan pištoljem i koji je već ranije bio osuđivan i privođen 19 puta.

Policijska potjera završila se kada je autobus sletio sa kolovoza. Tri osobe ranjene su u pucnjavi u restoranu u tržnom centru u centru Atlante, glavnog grada američke države Džordžije, kada je na njih pucao naoružani napadač koga je zatim upucao policajac, saopštila je policija.

Policija je navela da se pucnjava dogodila u utorak i da se četiri ranjene osobe, uključujući napadača, ne nalaze u životnoj opasnosti, prenio je AP.

Osumnjičeni napadač, 34-godišnji muškarac iz Moroua, južno od Atlante, prvo je imao kratku svađu sa jednom od osoba koje je upucao iz pištolja, a zatim je ranio i druge dvije osobe.

Nije poznato da li je napadač poznavao osobe koje je upucao. Policajac iz Atlante, koji nije bio na dužnosti i koji je radio na obezbjeđenju restorana upucao je napadača.

Osumnjičeni je ranije više puta hapšen i služio je zatvorsku kaznu zbog oružane pljačke i zbog te prethodne osude bilo mu je zabranjeno nošenje oružja, saopštila je policija.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana