Prvo istraživanje javnog mnjenja: Da li je napad na Trampa preokrenuo američke izbore?

GS
Foto: Agencije

VAŠINGTON- Donald Tramp, bivši američki predsjednik je u vođstvu ispred Džozefa Bajdena, aktuelnog šefa Bijele kuće, pokazali su rezultati najnovijeg istraživanja javnog mnjenja, uoči predsjedničkih izbora zakazanih za prvi utorak u novembru!

Kako je prenio Foks njuz, u pitanju je prvo istraživanje javnog mnjenja sprovedeno nakon što je na Trampa izvršen atentat prošle subote, kada je lakše povrijeđen (metak je okrznuo uho) i kada je napadač Metju Tomas Kruks (20) likvidiran.

Prema istraživanju koje je sproveo Rojters/Ipsos, Tramp ima dva procenta prednosti ispred Bajdena. Za njega bi glasalo 43 odsto ispitanika, a za Bajdena 41 odsto.

Ono što zabrinjava jeste to da je velika većina ispitanika, koji su ujedno i registrovani birači, zabrinuta zbog "haosa u Americi". Čak njih 80 odsto vjeruje da "zemlja izmiče kontorli", nakon napada na Trampa.

Margina greške u istraživanju je plus ili minus do tri odsto. Istraživanje je sprovedeno drugog dana Nacionalne konvencije Republikanske stranke koja se održava u Milvokiju i na kojoj je Tramp izabrao senatora iz Ohaja Džej Di Vensa za svog kandidata za potpredsjednika, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana