Prvi intervju Trampa nakon atentata: Moj govor biće odgovor na trenutak koji je nametnula istorija

Tanjug
Prvi intervju Trampa nakon atentata: Moj govor biće odgovor na trenutak koji je nametnula istorija

VAŠINGTON - Bivši predsjednik SAD i republikanski kandidat na predstojećim izborima Donald Tramp izjavio je da je, poslije atentata u kojem je u subotu lakše povrijeđen, potpuno izmijenio govor koji će održati u četvrtak, posljednjeg, četvrtog dana republikanske konvencije u Milvokiju i naveo da će pozvati na novi napor ka nacionalnom jedinstvu.

Tramp je u ekskluzivnom intervjuu za nedeljnik Washington Examiner rekao da želi da iskoristi istorijski trenutak i ujedini zemlju.

-Govor koji sam planirao da održim u četvrtak trebalo je da bude zaista snažan. Da se ovo nije dogodilo (pokušaj ubistva u Pensilvaniji), to bi bio jedan od najnevjerovatnijih govora usmjeren uglavnom na politiku predsjednika Džozefa Bajdena. Iskreno, sada će to biti potpuno drugačiji govor - rekao je Tramp. Naveo je da će govor odražavati njegovo uvjerenje da je napad na skupu u Pensilvaniji potpuno promijenio tok izborne kampanje, što su već potvrdili i republikanci i demokrate.

Tramp je rekao da će njegov govor biti odgovor na trenutak koji je nametnula istorija.

-Ovo je prilika da ujedinimo zemlju, čak cijeli svijet. Govor će biti značajno drugačiji od onoga koji je planiran pre dva dana - istakao je Tramp.

Tajna služba

Donald Tramp izjavio je da je rad američke tajne službe, koja je jednim hicem eliminisala njegovog napadača, bio fantastičan.
-Oni su uradili fantastičan posao. Eliminisali su ga jednim hicem pravo između očiju - rekao je Tramp za "Njujork post" komentarišući rad tajne službe.

Tramp je ranjen u subotu naveče tokom mitinga u Pensilvaniji.

Naoružani napadač i najmanje jedan posjetilac skupa su ubijeni, a još dvije osobe koje su prisustvovale mitingu teško su povrijeđene, saopštila je američka tajna služba.

Napadač je pucao iz puške sa krova zgrade koja se nalazila van mjesta skupa, a Federalni istražni biro (FBI) saopštio je da je riječ o Tomasu Metjuu Kruksu iz Pensilvanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana