Propagandni voz ruske vojske posjetio grad Gudermes u Čečeniji

Tanjug
Propagandni voz ruske vojske posjetio grad Gudermes u Čečeniji

MOSKVA - Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je da je više stotina građana čečenskog grada Gudermesa uz orkestar 58. kombinovane armije Južnog vojnog okruga, sačekalo "propagandni voz ruske vojske".

-Komandir voza predao je gradskom muzeju pobjedničke zastave 769. pešadijskog puka 242. pješadijske divizije - saopštila je pres služba armije Južnog vojnog okruga, prenosi TASS.

Propagandni voz ministarstva odbrane Ruske Federacije "Snaga u istini" stigao je u Gudermes sa borbenim vozilom NATO pješadije M2 Bradli koje je zarobljeno na ratištu kod Avdijevke u novembru 2023. godine.

Pored ovog NATO borbenog vozila u vagonima propagandnog voza izloženi su naoružanje i vojna oprema Vazdušno-desantnih i Vazdušno-kosmičkih snaga ruske vojske.

-Da bi događaj bio autentičniji, logistička služba ruske vojske je postavila terensku vojnu kuhinju u kojoj su okupljeni građani Gudermesa mogli da se posluže vojničkom kašom, a postavljen je i mobilni punkt za prijavljivanje zainteresovanih za služenje vojnog roka po ugovoru - saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana