Pronađena djeca balkanskog tajkuna za kojom se tragalo danima

GS
Pronađena djeca balkanskog tajkuna za kojom se tragalo danima

SENTANDREJA - Djeca balkanskog tajkuna Adrijana Martijana, za kojima se tragalo danima, pronađena su i na bezbjednom su.

Kako javljaju mediji, djeca uzrasta sedam, devet i 11 godina su nakon pronalaska sa ocem, poznatim rumunskim biznismenom.

Troje mališana nestalo je u ponedjeljak iz njihovog doma u Sentandreji, u trenutku kada ih je čuvala dadilja. Policija je odmah pokrenula opsežnu potragu sa psima tragačima, ali od dece nije bilo traga. Kako su roditelji rastavljeni i bore se za starateljstvo, pljuštale su optužbe o otmici.

Tajkun je čak u jednom trenutku, dan nakon nestanka objavio video, koji je navodno dobio, na kojem se vide dječica kako majku optužuju da je "organizovala neke ljude da ih uzmu".

-Nećemo da dođemo kod tebe. Ovi ljudi su nas lagali da nas vode kod tate, a htjeli su kod tebe da nas dovedu - rekla su deca na snimku.

Rumunski mediji pišu da sukob između roditelja tinja već neko vrijeme. Ističu da su oba roditelja bila pod lupom zbog sudskog procesa oko starateljstva, a juče je ponovo trebalo da se pojave pred sudom.

Ocu mališana je bilo zabranjeno da prilazi djeci, a on je, da ne bi prekršio mjere, preselio u prikolicu udaljenu 100 metara od kuće u kojoj su bila deca koje je čuvala dadilja. Adrijan Martijan je čak optužio bivšu suprugu da ga je pratila i dronom da vidi da li će se približiti deci i prekršiti zabranu.

Sud je navodno u jednom trenutku odlučio da majka treba da brine o deci, ali su oni navodno odbijali da da ostanu sa njom već su zahtijevali da ostanu uz dadilju. Čitav slučaj pomno prati i Centar za socijalni rad.

Nije poznato gdje su deca bila prethodna tri dana, ni kada su tačno pronađena, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana