Pronađen dječak koji je nestao prije dvije godine, majka uhapšena

GS
Foto: Ilustracija

Stiven Brajan (5) pronađen je poslije dvije godine od nestanka, a policija je uhapsila njegovu majku.

Nestanak trogodišnjeg Stevena 18. jula 2022. prijavio je dječakov otac, a pronađen je u utorak, poslije dvije godine, kući u Blumingtonu u kojoj je bio sa svojom majkom.

Šef policije Keri Bukner izjavio je da je dijete dobro, i da ga je majka krila zbog borbe za starateljstvo sa njegovim biološkim ocem.

Debora je uhapšena zbog ometanja naloga za starateljstvo i da će biti podignuto još optužnica protiv osoba koje su joj pomagale. Kako je saopštila policija oni su praćeni i locirani u Blumingtonu i nakon što su nabavili nalog za pretres, Stiven je pronađen i predat socijalnoj službi.

Šef policije Keri Bukner istakao je da su majci pružili mogućnost da dokaže da je Stiven dobro, te da su spremni da sarađuju kako bi se uvijerili u njegovo zdravstveno stanje. 

Deborin ujak je izjavio da je njena namjera bila da zaštiti svog sina i briga za Stivenovu bezbjednost i život.

Policija nastavlja istragu, a u sudskim dokumentima se navodi da je Deborin bankovni račun bio ispražnjen, a telefoni deaktivirani, što ukazuje na to da je planirala skrivanje sa Stivenom, piše Blic.

Ovaj slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti i postavlja mnoga pitanja o pravima roditelja, starateljstvu i bezbjednosti djece.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana