Projektil iz Jemena pogodio norveški teretni brod u Crvenom moru

Srna
Foto: Printskrin

SANA- Projektil ispaljen sa položaja Huta u Jemenu pogodio je noćas norveški tanker "Strinda" stotinjak kilometara sjeverno od Bab el-Mandeba, potvrdila je američka mornarica, čiji je razarač "Mejson" pritekao u pomoć zapaljenom brodu.

Neposredno nakon eksplozije nije bilo informacija o eventualnim žrtvama, ali su odmah nakon incidenta u vode oko zapaljenog broda krenula i plovila britanske ratne mornarice.

Nedugo zatim, eksplozije su odjeknule i u Jemenu, oko položaja na kojima su raspoređene raketne jedinice Huta.

Američki izvori tvrde da je norveški brod pogođen najmanje jednim projektilom, svega nekoliko časova pošto je Izrael upozorio Vašington da će, ukoliko SAD ne uklone opasnost od napada Huta na brodove u Crvenom moru, sam riješiti taj problem, prenosi "Sputnjik".

Američka centralna komanda potvrdila je da je tanker napadnut najvjerovatnije protivbrodskom krstarećom raketom koja je lansirana iz područja pod kontrolom Huta u Jemenu, ali da nije bilo žrtava.

Komanda je saopštila da u zoni incidenta u trenutku napada nije bilo američkih brodova, dodajući da je američki brod razarač "USS Mejson" odgovorio na poziv tankera i da je pomagao norveškom brodu na kome je izbio požar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana