Pripadnici Tajne službe i policija ignorisali upozorenja

Srna
Foto: Tanjug/AP

BATLER - Jedan od očevidaca pokušaja atentata na bivšeg predsjednika SAD Donada Trampa rekao je da je nekoliko minuta prije pucnjave upozoravao pripadnike policije i Tajne službe da je primjetio osobu na krovu naoružanu sa puškom, ali da su njegova upozorenja ignorisana.

"Tokom Trampovog govora primjetili smo naoružanog momka koji je puzao po krovu obližnje zgrade koja je udaljena dvadesetak metara od mjesta na kojem smo stajali. Policija se kretala oko nas, pri čemu smo im pokazivali gdje je naoružani momak, ali ni oni, niti Tajna služba nisu reagovali", rekao je očevidac za "BBC".

On je naveo da je nekoliko minuta rukom pokazivao na zgradu, ali da niko od njih nije reagovao, a potom se čulo pet hitaca.

Tramp je povrijeđen u pucnjavi u subotu uveče tokom mitinga u Batleru u Pensilvaniji.

Naoružani napadač i najmanje jedan posjetilac skupa su ubijeni, a još dvije osobe koje su prisustvovale mitingu su teško povrijeđene, saopštila je tajna služba.

Federalni istražni biro saopštio je da je dvadesetogodišnji Tomas Metju Kruks identifikovan kao "subjekt umiješan" u pokušaj ubistva Trampa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana