Princ Aleksandar i princeza Katarina prisustvovali krunisanju Čarlsa Trećeg

Tanjug
Princ Aleksandar i princeza Katarina prisustvovali krunisanju Čarlsa Trećeg

BEOGRAD- Princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina saopštili su danas da su u Londonu u subotu prisustvovali krunisanju kralja Čarlsa i kraljice Kamile, u Vestminsterskoj opatiji.

 “Krunisanje mog ujaka, kralja Čarlsa Trećeg, bio je veoma važan događaj, zaista impresivna verska ceremonija i bili smo dirnuti i počastvovani što su nas zamolili da prisustvujemo”, navodi se u saopštenju princa Aleksandra.

 Kako se ističe, krunisanje je značajna svečanost za ustavne parlamentarne monarhije, jer nije obična proslava, već predstavlja događaj od najvišeg državnog značaja i prije svega važnu vjersku ceremoniju.

 “Krunisanje Kralja Čarlsa III bilo je jedinstven događaj jer su mnogi novi detalji ugrađeni u vekovnu tradiciju, odajući počast svim građanima Ujedinjenog Kraljevstva i Komonvelta, njihovim različitostima i kulturama. To je takođe bilo prvo krunisanje u istoriji kome su prisustvovali drugi monarsi, šefovi država i ostali članovi kraljevskih porodica izvan Velike Britanije”, dodaje se u saopštenju.

 Pored toga, princ Aleksandar i princeza Katarina ukazuju da je, ipak, bilo nemoguće izbjeći da njihove misli i emocije ne budu sa žrtvama strašnih tragedija koje su se dogodile u Srbiji, i njihovim bližnjima. 

“Tuga za izgubljenim životima će trajati večno, Srbija se nikada neće u potpunosti oporaviti od tih užasnih događaja. Molimo se Gospodu za pokoj duša preminulih i utehu njihovim porodicama”, navodi se u saopštenju princa Aleksandra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana