Prigožinov prvi video nakon pobune: Radimo na plus 50 u Africi

GS
Foto: Printskrin

Osnivač grupe Vagner Jevgenij Prigožin objavio je prvi video od neuspjele pobune njegovih snaga u Rusiji, pretpostavlja se da je u Africi.

Trenutno nije moguće utvrditi gdje je video materijal snimljen, javlja Bi-Bi-Si. Prigožin kaže da njegova grupa čini sve da Afrike bude slobodnija.

Na video snimku objavljenom na Telegram kanalima povezanim sa Vagnerovom plaćeničkom grupom vidi se Prigožin u borbenoj opremi, na kome govori da ta grupa čini Afriku "slobodnijom". Bi-Bi-Si navodi da nije mogao da verifikuje gdje je video snimljen.

Vjeruje se da Vagner ima hiljade boraca na afričkom kontinentu. Prigožinovi vojnici su smješteni u zemljama kao što su Mali i Centralnoafrička Republika (CAR).

U videu u kom se Prigožin pojavljuje u maskirnoj uniformi držeći pušku, šef Vagnera kaže da ta grupa istražuje minerale, kao i da se bori protiv islamističkih militanata i drugih kriminalaca.

"Radimo. Temperatura je plus 50 – sve kako volimo. PMC Vagner sprovodi izviđačke i akcije potrage, čini Rusiju još većom na svim kontinentima, a Afriku još slobodnijom. Pravda i sreća za afrički narod, mi smo noćna mora za ISIS (Islamsku državu) i Al Kaidu i druge bandite", može se čuti kako kaže Prigožin.

Kaže da Vagner regrutuje i da će grupa nastaviti da ispunjava postavljene zadatke kao i da su obećali da će uspjeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana