Prigožinov avion jutros sletio u Bjelorusiju

GS
Prigožinov avion jutros sletio u Bjelorusiju

MINSK - Avion osnivača plaćeničke grupe „Vagner“ Jevgenija Prigožina sletio je jutros u Minsk, glavni grad Bjelorusije. Poletio je iz ruskog grada Rostova na Donu.

Još jedan avion je stigao iz Sankt-Peterburga, objavio je nezavisni medij Belaruski Hajun, pozivajući se na podatke Flajt Radara.

Avion je sletio je na aerodrom Mačulišči u blizini Minska u 7.40.

Tamošnji mediji navode da je još jedan avion stigao iz Rusije-poslovni mlaznjak BAe 125-800B s registarskom oznakom RA-02878 koji je poletio iz Sankt-Peterburga i sletio u bazu Mačulišči u 7.58.

Juče su pojedini mediji objavili da je osnivač „Vagnera“ već viđen u Minsku, u hotelu "Grin Siti " s tri zvjezdice na periferiji grada. U samom hotelu nisu mogli da potvrde da je Prigožin odsjeo kod njih, pozivajući se na povjerljivost podataka o gostima. Takođe su istakli da nemaju luksuznih soba, a najskuplja opcija smještaja je soba "poboljšane" kategorije koja košta oko 65 evra po noćenju.

Juče je Prigožin u prvom obraćanju od kako je predvodio neuspjelu pobunu u Rusiji rekao da njegovi borci nisu učestvovali u maršu kako bi smijenili rusko rukovodstvo, već kako bi izbjegli uništenje "Vagnera".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana