Prevodilac japanske bejzbol zvijezde krao novac od njega da bi se kockao

Tanjug
Prevodilac japanske bejzbol zvijezde krao novac od njega da bi se kockao

LOS ANĐELES- Bivši prevodilac bejzbol igrača iz Los Anđeles Dodžersa, Šoheja Ohtanija, optužen je da mu je ukrao milione dolara kako bi se kockao kod neovlašćenog kladioničara.

Američki tužilac Marin Estrada objavio je optužbe tokom jučerašnje konferencije, rekavši da se u tužbi navodi da je prevodilac Ipej Mizuhara ukrao više od 16 miliona dolara od Ohtanija, preneo je Si-Bi-Es njuz.

Mizuhara je pristao da se preda saveznim vlastima u petak i on se pojavio na sudu na prvom ročištu.

Tokom istrage, ministarstvo pravde je utvrdilo da Ohtani nije umiješan, navodeći da je japanska bejzbol zvijezda žrtva u ovom slučaju.

"Prema tužbi, gospodin Muzuhara je ukrao novac, uglavnom kako bi finansirao svoj poriv za ilegalnim kockanjem", istakao je Estrada.

Estrada je rekao da je Mizuhara pomogao Ohtaniju da otvori bankovni račun 2018. godine gdje je Ohtani ostavljao svoju platu zarađenu od bejzbola.

Estrada je dodao da je Mizuhara odbio da da pristup bankovnom računu Ohtanijevim profesionalnim savjetnicima, uključujući i njegovom agentu, knjigovođi i finansijskom savetniku,..

 "Rekao im je da je Ohtani želio da održi račun privatnim", istakao je Estrada.

Mizuhara je počeo da se kladi 2021. godine.

"Vremenom, Mizuharine opklade su postajale sve češće i češće. Nakon toga, Mizuhara je ulagao sve veće i veće iznose. Vremenom je uplaćivao hiljade opklada, ali izgleda da se nije kladio na bejzbol", rekao je Estrada.

Telefonski i bankovni izvodi prikazuju da je Mizuhara pristupao Ohtanijevom nalogu putem interneta i da je lagao banku o pristupu nalogu, predstavljajući se ponekad kao Ohtani.

Istraga o Mizuhari počela je prije tri nedjelje, nakon što su advokati Ohtanija tvrdili da je Mizuhara bio umiješan u veliku krađu novca bejzbol zvijezde kako bi pokrio svoje kockarske dugove.

Mizuhara je odmah dobio otkaz od Dodžersa nakon što se saznalo za skandal, a poreska uprava i američka bejzbol liga (MLB) istražuju slučaj.

Ohtani je napustio Los Anđeles Ejndželse u decembru kako bi potpisao rekordni desetogodišnji ugovor sa Dodžersima vrijedan 700 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana