Pretresen dom saradnice gradonačelnika Njujorka u okviru istrage o korupciji

Tanjug
Pretresen dom saradnice gradonačelnika Njujorka u okviru istrage o korupciji

NjUJORK - Agenti Federalnog istražnog biroa (FBI) pretresli su dom Brijane Sags, šefice kampanje gradonačelnika Njujorka Erika Adamsa, u okviru istrage o korupciji.

Prema pisanju Njujork tajmsa, racija je dio šire istrage FBI i saveznog tužilaštva na Menhetnu o tome da li je Adamsova kampanja za gradonačelnika 2021. godine, preko turske vlade i građevinske kompanije iz Bruklina, dobijala novac iz inostranstva.

Tokom pretresa, agenti su tražili dokaze o krađi federalnih sredstava i zavjeri za krađu federalnih sredstava, zavjeri o elektronskim prevarama, kao i o doprinosima stranih državljana u predizbornoj kampanji.

Sags je glavna osoba u Adamsovom timu za prikupljanje novca za izbornu kampanju i već je prikupila više od  2,5 miliona dolara za kampanju za reizbor 2025. godine.

Nije jasno da li je istraga usmjerena na gradonačelnika Njujorka, međutim pretres doma njegove saradnice ga je navela da otkaže nekoliko sastanaka u Vašingtonu, navodi američki list.

Adams se često hvalio svojim vezama sa Turskom, a posljednji put je to učinio tokom događaja na Menhetnu kada je rekao da je on vjerovatno gradonačelnik Njujorka koji je najviše puta posjetio Tursku.

Erik Adams je član Demokratske stranke, a 2022. godine je izabran za gradonačelnika Njujorka, kao tek drugi Afroamerikanac na toj funkciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana