Premijer Zapadne Australije Mark Mekgovan podnio ostavku zbog iscrpljenosti

Tanjug
Premijer Zapadne Australije Mark Mekgovan podnio ostavku zbog iscrpljenosti

SIDNEJ – Premijer najveće australijske države Zapadne Australije Mark Mekgovan neočekivano je obelodanio danas da podnosi ostavku na premijerski položaj navodeći kao razlog iscrpljenost borbom protiv korona virusa.

Mekgovan, koji je kao kandidat vladajuće laburističke stranke 2017. godine izabran za premijera ove australijske države veoma bogate prirodnim resursima, ove sedmice će istupiti i iz australijskog parlamenta, prenosi Rojters.

"Volio sam izazove i rješavanja problema, donošenja odluka, postizanje rezultata i pomaganje ljudima. Ali istina je da sam umoran, izuzetno umoran. U stvari, iscrpljen sam", rekao je Mekgovan na konferenciji za novinare.

Mekgovan je ubjedljivo reizabran 2021. godine zahvaljujući svojoj anti-kovid politici kojom je Zapadnu Australiju efikasno izolovao od ostatka Australije i učvrstio široku popularnost.

Povodom saopštenja Marka Mekgovana oglasio se i premijer Australije Entoni Albaneze.

"Istina je da je Mark svojim rezultatima zaslužio mjesto u australijskoj političkoj istoriji. Ja znam da je njegova definicija uspjeha uvijek bila u službi građana, poboljšanja života i trajnog napretka", rekao je premijer Albaneze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana