Predsjednik Nigera: Teško stečena dostignuća biće sačuvana

Tanjug
Predsjednik Nigera: Teško stečena dostignuća biće sačuvana

NIJAMEJ - Predsjednik Nigera Mohamed Bazum oglasio se prvi put nakon puča koji su juče izveli pripadnici predsjedničke garde, poručivši da će se svi građani koji vole demokratiju pobrinuti za to da teško stečena dostignuća budu sačuvana.

-Teško stečena dostignuća biće sačuvana. Svi Nigerci koji vole demokratiju i slobodu će se pobrinuti za to - napisao je Bazum na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Tviter.

Vojska Nigera je saopštila da su sve aktivnosti političkih partija u Nigeru obustavljene do daljeg, nakon što je podržala puč predsjedničke garde.

-Morali smo da izbjegnemo smrtonosnu konfrontaciju koja bi mogla da izazove krvoproliće i utiče na bezbjednost stanovništva - navodi se u saopštenju vojske, prenio je Rojters. Predstavnici vojske Nigera saopštili su sinoć da je predsjednik zemlje smijenjen sa vlasti i da su granice zemlje zatvorene.

U saopštenju koje je emitovala državna nacionalna televizija, oni su dali garancije ličnog imuniteta zvaničnicima vlade svrgnutog predsjednika.

Vojni pobunjenici najavili su nacionalni policijski čas od 19 časova uveče do pet ujutru, a obustavljen je rad svih javnih institucija u zemlji.

Riječ je o sedmom državnom udaru u državama zapadne i centralne Afrike od 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana