Poznato kada počinje suđenje Pi Didiju

Tanjug
Poznato kada počinje suđenje Pi Didiju

NjUJORK - Suđenje američkom reperu Šonu Didiju Kombsu za zavjeru, trgovinu ljudima i prevoz osoba radi prostitucije počeće 5. maja 2025. godine, odlučio je njujorški sudija Arun Subramanijan.

Kombsov advokat Mark Anjifilo je na jučerašnjem saslušanju izrazio zabrinutost zbog onoga što je nazvao neprikladnim curenjem informacija od strane federalnih agenata o slučaju, što je tužiteljka Emili Džonson negirala.

Džonson je rekla sudu da će dokazni postupak tužilaštva na suđenju trajati najmanje tri nedjelje, dok je Anjifilo potvrdio da će odbrani biti potrebno oko nedjelju dana da izloži slučaj, prenosi Rojters.

Kombsova majka i djeca su prisustvovali današnjem saslušanju, a hip-hop mogul slao im je poljupce.

Reperu i producentu prijeti kazna do doživotnog zatvora ili najmanje 15 godina ako bude osuđen po tri tačke optužnice - zavjera za reketiranje, trgovina seksom i prevoz radi bavljenja prostitucijom.

Tužioci tvrde da je Kombs mamio žene dajući im droge kao što su ketamin i ekstazi, finansijsku podršku ili obećanja podrške u karijeri ili romantičnu vezu.

Kombs je zatim koristio tajne snimke seksa kao "kolateralu", kako bi osigurao da žene ćute, a ponekad je pokazivao oružje kako bi zastrašio žrtve i svjedoke zlostavljanja, rekli su tužioci.

Optužnica nije sadržala navode da je sam Kombs direktno učestvovao u silovanju žena, iako je optužen da ih je fizički napao.

Anjifilo je negirao te navode, tvrdeći da je svaka seksualna aktivnost bila sporazumna.

U novembru, repera je bivša djevojka, pjevačica Kasandra Ventura, optužila za fizičko zlostavljanje, seksualno ropstvo i silovanje tokom njihove decenije duge veze.

Pjevačica Daun Ričard optužila je u septembru Kombsa za seksualni napad, zlostavljanje, trgovinu ljudima, rodnu diskriminaciju i prevaru.

Sudija u Mičigenu je prethodno naložio Kombsu da plati 100 miliona dolara Deriku Liju Smitu, koji je rekao da ga je Kombs drogirao i seksualno napao na zabavi prije skoro 30 godina, nakon što se Kombs nije pojavio da se brani na sudu.

Kombs je takođe odbacio tvrdnje navedene u tužbi Rodnija "Lil Roda" Džonsa za trgovinu ljudima, koga je reper zaposlio kao producenta na svom albumu iz 2023.

Suočen je i sa optužbom za silovanje djevojčice, a on je negirao sve optužbe.

Prethodno, Kombs je u martu 2001. oslobođen optužbi za mito i posjedovanje oružja u krivičnom procesu za pucnjavu u noćnom klubu u kojoj su tri osobe ranjene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana