Poznati svi detalji debate Haris i Trampa: Evo kada i gdje će se održati

Agencije
Poznati svi detalji debate Haris i Trampa: Evo kada i gdje će se održati

VAŠINGTON - Kampanje Trampa i Haris bile su u sukobu u prethodnim sedmicama, ali su na kraju našli zajednički jezik.

Predsjednički kandidati demokrata i republikanaca, Kamala Haris (Harris) i Donald Tramp (Trump), dogovorili su se da će održati debatu 10. septembra. Kako se navodi, debata će biti održana na televiziji NBC, javlja Disclose.TV.

Kampanje Trampa i Haris bile su u sukobu oko toga da li bi mikrofoni trebali biti uključeni sve vrijeme trajanja debate, odnosno da li bi trebalo da bude uključen samo onom kandidatu koji u tom trenutku priča, javio je Axios.

Kamala Haris, koja je prošlog mjeseca preuzela vrh demokratske liste nakon što je Bajden odustao od predsjedničke trke, vjeruje da "mikrofoni oba kandidata treba da budu uključeni tokom cijelog prenosa," naveo je u saopštenju u ponedjeljak Brajan Falon, viši savjetnik za komunikacije kampanje Haris.

Naše razumijevanje je da Trampovi savjetnici preferiraju isključen mikrofon jer ne misle da njihov kandidat može samostalno da se ponaša predsjednički 90 minuta - rekao je Falon.
S druge strane, Donald Tramp je tokom posjete kampanji u Virdžiniji u ponedjeljak rekao da to da li su mikrofoni isključeni nije važno za njega, ali da su "pristali na ista pravila" kao tokom prethodne debate.

Dosta je igara. Prihvatili smo ABC debatu pod potpuno istim uslovima kao CNN debatu - naveo je u saopštenju Džejson Miler, viši savjetnik kampanje Trampa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana