Poznate ličnosti podržale predsjedničku kandidaturu Kamale Haris

Tanjug
Poznate ličnosti podržale predsjedničku kandidaturu Kamale Haris

LOS ANĐELES - Veliki broj američkih glumaca, pjevača i drugih poznatih ličnosti javno je podržao predsjedničku kandidaturu potpredsjednice SAD Kamale Haris nakon što je aktuelni američki predsjednik Džozef Bajden objavio da se povlači iz predsjedničke trke.

Neposredno nakon što je predsjednik Bajden objavio da je izašao iz trke za predsjedničke izbore 2024. godine, Holivud je brzo reagovao, a među poznatim ličnostima koje su se oglasile najbrži su bili Šer, Kardi B., Barbra Strejsand, Robert De Niro i Džon Ledžend, prenosi Skaj Njuz.

Prije nego što je podržao predsjedničku kandidaturu Kamale Hari osvajač Gremija, pjevač Džon Ledžend poručio je na Instagramu da je Bajden „više nego zaslužio ponovni izbor, ali vrijeme i starost stignu do svih nas“.

Pjevačica i glumica Šer je u svom karakterističnom stilu na platformi Dž, napisala: „Verujem da je ovo jedina šansa da SAD ostanu demokratija. Pobjeda je sve, ako ne pobijedimo ništa se neće promijeniti, a vremena se moraju mjenjati“.

Pristalica demokrata, dvostruka Oskarovka Barbra Strejsend, napisala je na svom Dž nalogu da „moramo biti zahvalni za Bajdenovo održavanje američke demokratije“.

Raperka Kardi B je objavila da se obradovala i poručila preko svog Iks naloga: „Haaaajmo. Već sam rekla da bi Kamala trebalo da bude kandidatkinja 2024. godine“.

Kardi B je ranije objavila optužbe na račun Demokratske stranke uz ocjenu da je stranka „sebična“ što je dopustila 81-godišnjem Bajdenu da se kandiduje za ponovni izbor i da bi ga trebalo zamijeniti sa Harisovom.

Proslavljeni glumac Robert De Niro, dobitnik šest Oskara, koji je podržavao Bajdenovu kampanju poslednjih nedelja, zahvalio je aktuelnom predsjedniku na „oštroumnoj politici i nesebičnom patriotizmu“.

U intervjuu za dnevnik Hil De Niro je rekao da se Bajden povlači da bi otvorio put da još jedan demokrata postane predsjednik, jer „za Ameriku nema ništa važnije od pobjede nad Donaldom Trampom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana