Poznat identitet ubice Srpkinje u Češkoj

GS
Foto: Printskrin

BRNO - Srpska državljanka Marija D. (42) koja je brutalno ubijena nekoliko dana prije Nove godine u Češkoj iskasapljena je nožem, a za njeno ubistvo sumnjiči se Srbin, Stefan S. (27).

Zločin je otkriven kada su se porodica, prijatelji i poslodavci Srpkinje zabrinuli zašto se ne javlja, pa su slučaj prijavili policiji, koja je ubrzo otkrila da je Marija D. već nekoliko dana mrtva.

"Marija D. je ostala u Češkoj tokom praznika, dok je njen suprug otišao s djetetom u Beograd. Ona se danima nije nikome javljala, pa su se svi zabrinuli i policija je ubrzo reagovala" pišu češki mediji:

"Brnski policajci su provalili u stan i tamo ih je odmah dočekao neprijatan miris. Ubijena je ležala u lokvi krvi nasred stana. Oružje nije pronađeno, ali je imala brojne ubode po tijelu, a obdukcija je pokazala da je Srpknjia izbodena nožem."

Kako navode tamošnji mediji, tijelo je već bilo u fazi raspadanja.

"Istražitelji su pretresom stana nakon uzimanja DNK tragova utvrdili da je jedna osoba mogla biti umješana u njeno ubistvo. Naime, utvrđeno je da DNK tragovi odgovaraju S. S. sa kojim se nesrećan žena poznavala" navode lokalni mediji.

Potom su dodali:

"S. S. je već bio u pritvoru na triježnjenju, jer je uhvaćen pijan. Prvobitno je odbio da sarađuje sa policijom, čak se i lažno predstavio, ali nakon što se otrijeznio priznao je da je počinio zločin.

Srbin je iz za sada nepoznatog razloga ubio poznanicu, a tereti se za krivično djelo ubistvo.

"S. S. pored krivičnog djela ubistva na teret se stavljaju i optužbe za falsifikovanje i zloupotrebu platnih kartica" navode mediji i dodaju:

"Dokaz koji, pored ostalih, dokazuje da je S. S. ubio M. D. je i to da je nakon ubistva uzeo žrtvinu kreditnu karticu i kostio je u prodavnici."

Osumnjičenom prijeti kazna do 20 godina zatvora. prenose Nezavisne novine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana