Požar u fabrici u Pakistanu: Poginula četvorica vatrogasaca, a povrijeđeno 14 osoba

Tanjug
Požar u fabrici u Pakistanu: Poginula četvorica vatrogasaca, a povrijeđeno 14 osoba

ISLAMABAD – Najmanje četiri vatrogasca su poginula, a 14drugih je povrijeđeno kada se zgrada srušila nakon što ju je zahvatio veliki požar u pakistanskom južnom lučkom gradu Karačiju, javlja Anadolija.

Lokalni zvaničnici saopštili su da je požar izbio u fabrici posteljina Bedsheet u srijedu te se proširio i zahvatio cijelu zgradu

. Vatrogasna služba intervenirala je, ali je vatrena stihija brzo zahvatila cijelu tvornicu. “Akcija gašenja požara trajala je do jutros, a potom su krenuli radovi na hlađenju.

Radilo se o četverospratnici koja se urušila od posljedica požara“, rekao je je zamjenik okružnog povjerenika Taha Salema i Guverner Sindha Kamran Tessori posjetio je mjesto nesreće i rekao da su četiri vatrogasca izgubila život, dok je još 14 povrijeđeno i prebačeno je u lokalne bolnice.

“Posjetio sam srušenu zgradu u novom industrijskom području Karačija. Tužan sam zbog onih koji su izgubili živote na dužnosti“, naveo je Tessori na Twitteru.

Industrijske nesreće česta su pojava u Pakistanu, a najčešći uzroci su nedostatna infrastruktura i loši sigurnosni standardi. Mnoge tvornice nalaze se unutar stambenih područja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana