Povrijeđeno više od 40 policajaca

Srna
Foto: NBC

PARIZ-Više od 40 policajaca povrijeđeno je širom Francuske tokom pete noći protesta, a uhapšeno je više od 700 ljudi, saopšteno je iz francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova. Prema podacima francuskog MUP-a, od početka nemira izgrednici su zapalili oko 3.300 automobila, dok je oštećen veliki broj stambenih i zgrada raznih državnih službi. Uhapšeno je oko 2.400 ljudi, uglavnom maloljetnika.

Ministarstvo ekonomije saopštilo je da je opljačkano oko 250 poslovnica banaka, 200 prodavnica i desetak tržnih centara.

Pripadnici specijalnih snaga policije raspoređeni su u brojnim gradovima širom Francsuke, uz oklopna vozila i helikoptere.

Gradonačelnik francuskog grada Lail le Roz Vinsent Žanbrun objavio je na "Tviteru" da su demonstranti napali njegovu kuću i da su povrijeđeni njegova supruga i dijete.

Prema njegovim riječima, on je tokom napada bio u kancelariji, a nepoznati napadači su pokušali da upadnu u kuću i da je zapale.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu o pokušaju ubistva.

Nemiri u Francuskoj traju petu noć zaredom, a počeli su nakon što je policija pucala i ubila sedamnaestogodišnjeg mladića 27. juna tokom saobraćajne provjere u pariskom naselju Nanter. Policija je saopštila da je mladić odbijao da posluša instrukcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana